Bydleni podle Feng - šuej - část první

05.03.2010 11:23

Bydlení podle Feng- šuej: část první Osmostupňový ozdravný program

Rozhodněte se, že svému domovu dodáte novou vitalitu.

1. Začněte s tím, že si pořídíte seznam všeho potřebného. Motivujte se tím, že si představíte svůj domov s čerstvou energií, která je čistá, jasná a blahodárná. Vypracujte si k tomu časový plán. Rozhodněte se, že to všechno provedete za jediný víkend, nebo třeba za čtyři víkendy, pokud si vyhradíte pro každou místnost jeden.

2. Dobře se na to připravte. Zdržte se v každé místnosti se zápisníkem v ruce deset minut. Poznamenejte si, co potřebuje v té které místnosti změnu, všechny krámy, které je potřeba odklidit, a vsechny opravy, jež chcete provést. Až s tím skončíte, označte místnosti pořadím podle důležitosti. Pokud chcete, aby se věci zúčastnili i jiní členové rodiny, přidělte jim místnosti. Pokud ne, stanovte si různé dny pro každou místnost.

3. Začátek - začněte s místností, která má pro vás nejmenší důležitost, a nejdůležitější pokoj si nechte nakonec. Budete tak mít jistotu že práci dokončíte.

4. Proměňte jednu ze svých ložnic v pracovní místnost. Budete v ní shromažďovat všechny krámy, které chcete zlikvidovat, opravit a prodat.

5. Kupte si pytle na odpadky - ujistěte se, že jsou dost pevné a velké, protože se do nich musí vejít vše co už nechcete. Uklízení veteše je velmi terapeutická činnost a ruku v ruce s postupným prováděním je stále snažší. Nezpůsobujte si stres nerozhodností, co si nechat a co vyhodit. Máte-li pochyby, nechte si to. Vyhodíte to při přístí očistné rundě za šest měsíců. Jak se v tom budete stále zlepšovat, budete také méně lpět na majetku, Očista od veteše není jednorázová záležitost. Časem zjistíte, že ji provádíte pravidelně - třeba jednou nebo dvakrát do roka.

6. Oživte svůj dům čerstvým vymalováním alespoň jednou za tři roky. Pokud si to můžete dovolit zjednejte si na to profasionály. Pokud ne, udělejte si z toho zábavu. Malujte jednu místnost za druhou. Pobavte se s barvami, ale máte-li pochybnosti, použijte bílou, která je velmi jangová a hodí se pro všechny místnosti. Než začnete malovat, pořádně seškrabte starou malbu. Myslete přitom na to, kolik vrstev negativní energie, odstraňujete a nahrazujete čerstvou novou energií. Už samosná vůně čerstvé malby vám vnukne lepší pocit.

7. Nyní jeden z nejúčinnějších způsobů, jak revitalizovat energii domova. Pořiďte si několik svítidel navíc - nové lampy, osvětlení stropu a rozptýlená světla - a podivte se, oč teplejší a jasnější vám připadá energie vašeho domova. S pomocí okenních krystalů přiveďte dovnitř energii slunečního svitu. Vyperte záclony a rozvěšte v oknech broušené krystaly k přivábení sluneční energie. V létě je velice dobré poskytnout svému domu nebo bytu sluneční lázeň. Sluneční světlo má schopnost revitalizovat ve vašem domově všechno - stěny, nábytek, polstáře, lůžka, koberce i záclony. Sluneční energie vnáší do domova čerstvou novou jangovou energii.

8. Udělejte místo větru, aby se prohnal vaším domem. Čchi jezdí na větru. Vpustíte-li dovnitř čerstvý vánek, pozvete tím do svého domova vzácnou novou čchi. Je léčivá a silně oživující.

—————

Zpět



https://lifestyle.webnode.cz/