Jak si správně vybrat kosmetiku z nepřeberné nabídky aneb Beze mne si kosmetiku nekupujte; Paula Begoun

21.03.2012 22:26

Také nevíte jak a co si vlastně vybrat z nepřeberného množství kosmetických výrobků nabízených na každém rohu? Nejste sami. Paula Begoun je autorkou mnoha bestsellerů zabývajících se právě touto tematikou a její knihy po mnoho let účinně pomáhají všem zorientovat se v nabídce kosmetiky nejen na našem trhu.


Autorka sama není lékařkou ani vědkyní, ale je to člověk, který celý život pracuje s kosmetikou jako profesionální vizážistka a kosmetička. Její celoživotní snahou je nahlédnout za oponu blýskavé mašinerie reklamy a zisků kosmetických gigantů a odhalit zákazníkům skutečně účinné výrobky a jejich správné použití.
Kniha nazvaná „Kosmetická Bible“ velice čtivou a přehlednou formou podává souhrnný návod jak vybírat kosmetiku tak, aby pokožku zbytečně nedráždila. Autorka v knize rovněž odhaluje, které kosmetické výrobky obsahují skutečně účinnou ochranu proti slunečnímu záření nebo že spousta hydratace může být v mnoha případech na škodu. Najdete zde také rady jak účinně nanášet make-up tak, aby skutečně celý den držel a přitom nebylo výrazně viditelné, že k jeho použití vůbec došlo. Máte-li problematickou pleť, jsou tu pro vás ověřené typy jak se zbavit akné jednou pro vždy.
Bez ohledu na to jaký typ pleti máte, kniha nabízí snadné návody jak jednotlivé typy rozpoznat a způsoby, jak o tu kterou pleť nejlépe pečovat. Právě jednoduchost, kterou autorka v péči o pleť nabízí, je skutečně průlomová a to zejména díky kombinaci s vysokou účinností.

Pokud vás snad kniha zaujme natolik, že zatoužíte po přehledném průvodci kosmetickými výrobky, je zde ještě druhá autorčina kniha nazvaná „Beze mne ke kosmetickému pultu nechoďte“.
Tento průvodce kosmetickými výrobky uvádí obrovské množství kosmetických přípravků v přehledném seznamu rozděleném podle výrobců. Každý kosmetický výrobek dostal od autorky jednoho ze tří smajlíků – usměvavého, neutrálního a zamračeného. Snadno se tedy zorientujete a odhalíte, jestli ten či onen výrobek je skutečně účinný anebo je to jen další z mnoha co vám skončí na polici jako lapač prachu. V mnoha případech autorka také uvedla souhrnné informace o konkrétních výrobcích a obecné účinnosti všech výrobků toho kterého výrobce.
Vedle tohoto přehledu zde ještě najdete rozdělení výrobků podle jednotlivých typů pleti do seznamů tak, abyste nejen při nákupu nemuseli složitě listovat v knize.
Paula Begoun je jednou z nejúspěšnějších profesionálních vizážistek v celých Spojených Státech Amerických a její neutuchající snaha umožnit snadnější orientaci v kosmetice přináší svoje ovoce. Jmenované knihy jsou jen dvě z mnoha úspěšně publikovaných. Z těch dalších jmenujme alespoň „Beze mne nechoďte pro přípravky na vlasy“ ve které se Paula zaměřila na vlasovou kosmetiku. Autorka má rovněž dostupné internetové stránky, jejichž návštěvnost mluví sama za sebe.


Přeložila a vypracovala z anglického originálu „THE BEAUTY BIBLE“ a „DON´T GO TO THE COSMETIC COUNTER WITHOUT ME“, Paula Begoun, BEGINNING PRESS, 1997-8
Dagmar Rosenberg©
 

Jakékoli další šíření tohoto článku je porušením zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském a právech souvisejících s právem autorským. Bez předchozího písemného souhlasu autora je zakázána jakákoli další publikace, přetištění nebo distribuce článku či jeho části.

—————

Zpět



https://lifestyle.webnode.cz/