Rozhovory s milionáři 5

10.08.2008 22:19

Robert Allen je autorem bestselleru Multiple Streams of Income, ale také dvou knih, které způsobily revoluci v oblasti nemovitostí. Dokázal během 24 hodin vydělat 94.000 dolarů. Jeho hlavním tématem jsou několikanásobné zdroje příjmů.

 

Proč? "Jenom se podívej na dnešní ekonomiku. Pokud jsi před pěti léty neplánoval, že dnes budeš mít čtyři nebo pět dalších zdrojů příjmů, pak se pravděpodobně držíš pouze jednoho a doufáš, že se bouřka přežene a neovlivní tě," odpovídá Robert Allen.

Podle jeho názoru je nejdůležitější najít zdroj příjmů, který vás bude po léta zásobovat penězi. Kniha Nothing Down mu už dvacet let přináší peníze. Nemusí ji prodávat, nemusí jí dělat reklamu, to obstarají knihkupectví. Před dvaceti lety tvrdě zapracoval a teď se nemusí starat.

"Stačí uložit jeden dolar denně na 10% úrok a za 56 let jsi milionářem," počítá Allen.
Má to však háček: většina lidí si své úspory bezpečně uloží v bankách na 3 - 6%. To je cesta k chudobě.

"Skutečný klíč k bohatství je si uvědomit, že v životě si musíš vybrat mezi dvěma vchody. Buď vstoupíš do dveří se štítkem 'Svoboda', nebo si vybereš dveře označené štítkem 'Bezpečí'. Když si vybereš dveře bezpečí, ztratíš obojí." Podobně se ostatně k roli rizika vyjadřoval i Jack Canfield.

Chcete-li umět zacházet s penězi, musíte ovládat těchto sedm bodů: Musíte si cenit každého dolaru (koruny), protože to je peněžní semínko. Za druhé se musíte naučit peníze ovládat. Za třetí je to dovednost šetřit. Za čtvrté investovat. Pátá dovednost je vydělávání peněz. Za šesté se musíte naučit své peníze chránit. A poslední dovednost je podělit se.

Povšimli jste si, že prakticky všichni skutečně úspěšní lidé považují za velmi důležité dělit se s ostatními?

Takže to jsou opět desátky, jak je nazval Mark Victor Hansen. "Cokoliv dáš, dostaneš zpátky," dodává Robert.

Výhoda internetu? Neúspěch se dostaví zadarmo a rychle. "Zatímco v normálním světě, když neuspěješ, neúspěch tě stojí peníze a je to pomalé."
Co by mělo vydělávat na vašich internetových stránkách: referenční programy na výrobky jiných lidí, internetové knihkupectví, reklama, aukce, internetová infrastruktura.

První místo na seznamu oblíbených knih: Myšlením k bohatství od Napoleona Hilla.

 

Autor: Miloš Toman, www.IntuitivniMarketing.cz

 

 

—————

Zpět



https://lifestyle.webnode.cz/