Tecnifibre

17.11.2009 18:02

Prestižní francouzská značka Tecnifibre (dříve značka Major) patří již několik let mezi světovou extratřídu výrobců vybavení pro squash a tenis. Značka Tecnifibre v současné době zažívá obrovský prodejní boom (nejen v ČR, ale také celosvětově) a stává se doslova módní značkou, která velmi agresivně útočí na pozice takových velkých raketových značek jako jsou Wilson, Head, Dunlop nebo Prince. Zatímco v tenisu stále ještě s mírným náskokem vládnou jiné značky, ve squashi je dnes Tecnifibre velmi dominantní značkou a squashové rakety a squashové výplety jsou dnes k vidění na všech velkých světových i domácích akcích.

Tecnifibre dnes vyrábí nejen kompletní sortiment vybavení pro squash a tenis, do jeho portfolia patří kromě prvotřídních squashových a tenisových raket také špičkové elastické výplety, kvalitní omotávky, míče a další doplňky. Mezi zákazníky jsou mimořádně oblíbené také unikátní termo-tašky a velké oblibě se těší také sportovní textil na squash, tenis a badminton.

SQUASH:
Ve světě českého i světového squashe má značka Tecnifibre již několik let velmi zvučné jméno a během posledních let se stala hlavním leaderem celého squashového trhu. Squashové rakety a výplety Tecnifibre dnes používá mnoho předních českých i světových hráčů a hráček, mj. mužská světová jednička Thierry Lincou, ženská světová jednička Vanessa Atkinsson, z českých hráčů Jan Koukal nebo Jana Šmeralová, dlouholeté české squashové jedničky.

Squashové rakety Tecnifibre již delší dobu používá také elitní skupina hráčů a hráček v kategoriích do 17 a 19 let a squashové rakety s logem Tecnifibre dnes téměř bezkonkurenčně kralují českému squashovému trhu. Nespornou výhodnou značky Tecnifibre je skutečnost, že za velmi rozumnou cenu nabízejí špičkovou kvalitu bez kompromisů, zákazník platí pouze herní kvalitu a neplatí jméno značky jako tomu je například u tradičních tenisových značek Wilson, Babolat nebo Head. Vysokou kvalitu raket ještě umocňují nejlepší squashové výplety současnosti (v typicky zelené barvě), na kurtech jsou k vidění nejvíce výplety s označením Tecnifibre 305 Green a 225 Green.

TENIS:
V rámci tenisu dosud byla pozice značky Tecnifibre poněkud horší, přece jen tenisový trh je mnohem konzervativnější, renomé značky se v tenisu buduje dlouhá desetiletí a prosadit se mezi takovými značkami jako Wilson, Head, Dunlop nebo Babolat je proto obtížnější. Nicméně během posledních dvou-tří let se situace v tenisu výrazně zlepšila a Tecnifibre začíná být nejen ve světě, ale také v ČR vnímán jako prvotřídní výrobce špičkových tenisových raket, což opět podporují vynikající elastické výplety. Dnes se na tenisových kurtech stále častěji objevují tenisové rakety Tecnifibre a mnoho tenistů všech stupňů pokročilosti hraje s raketami nebo výplety TF. V rámci tenisu Tecnifibre vyrábí společně s firmou Roland Garros tenisové míče (oficiální míče turnaje Roland Garros v Paříži).

Kromě tenisových a squashových raket reprezentuje značku Tecnifibre ještě jedna významná kategorie produktů - jsou to unikátně řešené tašky na squashové, tenisové a badmintonové rakety. Tyto tašky s atraktivním barevným designem s typickými popruhy pro snadné a pohodlné nošení na zádech dnes převládají na squashových kurtech. Jejich výhody jsou jasné - praktické vnitřní uspořádání, kvalitní bezúdržbový materiál, snadné a bezpečné přenášení raket, oblečení a obuvi a nízké ceny.

Velmi oblíbené jsou také doplňky pro squash a tenis jako jsou unikátní vibrastopy (zejména zcela unikátní TF Technitium) a nově také značkové kolekce sportovního oblečení. Tecnifibre samozřejmě nezapomíná ani na omotávky na rakety a další drobné doplňky.

 

—————

Zpět



https://lifestyle.webnode.cz/